Kaivac-Dispense-and-Vac-KitchenK zajištění bezpečnosti kuchyně, je nejdůležitější udržovat kuchyni čistou, aby se zamezilo růstu bakterií, které se mohou dostat do jídlo, které se připravuje. Bohužel letní měsíce přinášejí další překážky při udržování čistoty kuchyní. Pouze pomocí moderních a ověřených úklidových metod, mají majitelé restaurací šanci se vyhnout nebezpečnému prostředí v kuchyni.

Bakteriím se v létě daří
Když se venku oteplí, tak zároveň stoupne i teplota uvnitř, i když jsou vnitřní prostory klimatizovány. V kuchyních, kde horké zařízení neustále zvedá teplotu vzduchu, to znamená, že teplota rychle vystoupá na hodnoty, které jsou ideální pro růst bakterií. Dle zprávy WHO (Světová zdravotnická organizace), několik bakterií spjatých s nemocemi z jídla, jako například enterohemorrhagic E. coli, se nejvíce množí při teplotě 37°C nebo 98.6°F.

I když vzduch v kuchyni není extrémně teplý nebo vlhký, podmínky okolo zařízení a na podlaze mohou být v této zóně. To znamená, že jakékoliv nečistoty v uvedených oblastech se stávají líhně pro bakterie, které se mohou dostat do vzduchu a přenést na jídlo, které je připravováno. Toto často vede k otravě jídlem, což má za následek ztrátu zákazníků, špatnou reputaci a v extrémních případech náklady na soudní řízení pro restauraci.

Léto může být rovněž nebezpečný čas pro restauraci při ochranně potravin kvůli obratu. Jak se počet zákazníků zvětšuje, víc a víc jídla je nutné si předpřipravit dopředu. Toto může mít za následek, že jídlo leží na vzduchu, bez toho aby bylo zpracováváno, déle než by mělo, což umožňuje bakteriím, aby se do jídla dostali a rozmnožili se, než je jídlo podáno zákazníkovi.

Dosažení bezpečné restaurace pro jídlo skrz úklid
Nejdůležitější krok pro udržení zdraví zaměstnanců a klientů, je mít co nejčistší kuchyň. Toto zní jednoduššeji, než to je, ale jelikož většina kuchyňských provozů stále používá starožitné nástroje jako mopy a hadry k úklidu kuchyně i přes to, že tyto nástroje udělají velice málo k odstranění nečistot z ploch a podlahových spojů, což vytváří líhně pro bakterie.

I když mop používá novou mikrovláknovou hlavici, chybí mu důraz k hloubkovému čistění dlažby a podlahových spojů, takže i přes to že podlaha vypadá a voní čistě, bakterie se dále množí na povrchu. Pomocí těchto nástrojů se špatně uklízí na úrovní podlahy, například spodní kraje zdí a přední plochy kuchyňských zařízení, takže mnoho pracovníků tyto oblasti prostě nečistí.

Klíčem je úklízecí systém, který odstraňuje nečistoty vysátím, aby se zajistila jejich úplná likvidace. Nejlepší řešení, jako Kaivac OmniFlex Dispense-and-Vac, zajišťuje, že podlahy jsou úplně čisté a zároveň usnadňují celý úklidový proces pro vaše zaměstnance. Nejenom že bude kuchyně čistší a bezpečnější, ale zároveň zamezuje růst bakterií, jejich dostání se do vzduchu a kontaminaci jídla.

Letní měsíce mohou být lukrativní období pro restauraci, ale pokud není kuchyň čistá a jídlo ochráněno, může být léto velice drahé. Nenechte situaci aby se vymkla kontrola tím, že zajistíte, aby kuchyně byla neustále co nejčistší, hlavně při teplu a vlhkosti léta.