Když přijde na úklid toalet nebo jiných silně znečištěných míst, věřte, že není nic, co by překonalo úklidový stroj KaiVac 1200 No-Touch Cleaning System. Tento úklidový stroj byl vyvinut pro odstraňování extrémních nečistot bez nutnosti dotýkání se kontaminovaných povrchů. Navíc neuvěřitelným způsobem usnadňuje práci a velmi razantně snižuje náklady na používání chemických čisticích prostředků. Než vám ho ale představíme, řekneme si něco o vytírání pomocí mopu, křížové kontaminaci a zdrojích patogenů, toxinů a jiných škodlivých bakterií. Jak tedy na dokonalý úklid toalet? Jak se zbavit bakterií?

Nejdříve musíte zlomit váš mop

James White, generální ředitel známé anglické úklidové firmy Denis Rawlins Limited, řekl, že: „Chcete-li opravdu pečovat o hygienu na toaletách, musíte nejdříve zlomit váš mop.“ Proč jsme i my stejného názoru, si můžete přečíst v článku 5 důvodů, proč už nikdy na vytírání podlahy nepoužívat mop. Z článku rychle pochopíte, proč je jakékoliv uklízení podlah pomocí mopu pro udržení vysokého stupně čistoty a hygieny nepřípustné.

Řekněte ne křížové kontaminaci

Nejen ve světě, ale konečně i v České republice, roste povědomí o potřebě dodržování vysokých standardů na hygienu, jejíž cílem je zabránit tzv. křížové kontaminaci. Při křížové kontaminaci dochází k přenosu škodlivých patogenních mikroorganizmů z kontaminovaných předmětů, pracovních ploch, potravin nebo ze špinavých rukou na jiné předměty. To hrozí zejména ve zdravotnictví a tam, kde se připravuje jídlo, tedy v gastronomii, pohostinství nebo školních jídelnách. V těchto oblastech je vysoký stupeň čistoty a hygieny stále více vyžadován, a proto je také neustále vyvíjen tlak na eliminaci křížové kontaminace.

Toalety a umývárny jsou zdrojem patogenů a toxinů

Chcete-li opravdu efektivně zneškodnit patogeny a toxiny, musíte si uvědomit, že právě umývárny, sprchy a toalety jsou zdrojem těchto nákaz. Právě tam je sídlo závažných problémů, protože to jsou místa, která jsou četně využívána a stávají se tak styčným bodem pro přenos mikrobů. Uvědomte si také, že právě toalety jsou tím místem, kde se nachází nebezpečný bio odpad a navíc, pokud jsou lidé nemocní, mnohem častěji je používají, čímž se logicky zvyšuje i přenos různých infekcí.

Umývárny představují další velký problém, který je ukryt ve vlhkosti, která vytváří ideální prostředí a živnou půdu pro bakterie. Ty se obvykle do sprch a umýváren dostanou přes obuv a nedostatečně uklizené podlahy. Kontaminované kapaliny se pak mohou vsáknout do porézních podlah a spár dlaždiček, což vytváří skutečně vysoké riziko zdravotního nebezpečí, nemluvě o neuvěřitelně páchnoucím prostředí.

Ale pozor! I přesto, že umývárna nebo toaleta vypadá na první pohled čistě a dokonce voní, může být hostitelem kolonie škodlivých bakterií. Vy o tom ale nebudete mít ani ponětí. Na vině však nejsou lidské zdroje nebo používání malého množství čisticích prostředků. Skutečným viníkem je mop.

Statistika: Velmi znepokojující, že až 70% všech podlahových ploch je stále “čištěno” mopem. Ještě horší ale je, že se mopy používají při úklidu ve zdravotnictví, kde hrozí velké riziko křížové kontaminace.

Jak zbavit toalety bakterií?

V první řadě zapomeňte na mop. Zlomte ho a vyhoďte do kontejneru. Mopem se bakterií na toaletách nikdy nezbavíte. Jediné účinné řešení, jak se zbavit škodlivých bakterií, je začít uklízet podlahy toalet pomocí bezdotykového systému, který dokáže rozstřikovat čisticí prostředek, oplachovat podlahu pod vysokým tlakem čistou vodou a odstraňovat nečistoty vysáváním. Jedině tak zabráníte dalšímu roztírání nečistot do ostatních míst budovy, jak je tomu v případě použití mopu.

„Z našeho portfolia produktů je pro úklid toalet ideální úklidový stroj KaiVac 1200 No-Touch Cleaning System.“

Bezdotykový úklidový stroj KaiVac 1200

KaiVac řady 1200 s dodatkovým označením No-Touch Cleaning System je špičkový úklidový stroj americké výroby, který používá patentový systém, díky kterému je možné dosáhnout naprosto dokonalých a konzistentních výsledků.

Jak úklidový stroj KaiVac 1200 pracuje?

  • stroj nejdříve nanese na podlahu pod nízkým tlakem roztok čisticího prostředku
  • následně opláchne podlahu čistou vodou
  • nakonec špínu a bakterie vysaje a podlahu zanechá naprosto suchou

Tip: Díky vestavěnému a vysoce výkonnému tlakovému čističi je možné pomocí horké páry odstranit také nečistoty, které se nachází ve spárách dlaždic nebo v úzkých a špatně dostupných místech, kam se mop nedostane.

Využití úklidového stroje KaiVac 1200

KaiVac série 1200 je vhodný zejména pro menší plochy. Ideálně se hodí na čištění toalet, sprch, umýváren a jiných sociálních zařízení, ale také na úklid kuchyní a tělocvičen, čištění schodišť a koberců.

Specifikace úklidového stroje KaiVac 1200

  1. Třífázový vakuový motor umožňuje bezkonkurenční odstranění nečistot.
  2. Sací hadice s dlouhým dosahem umožňuje efektivní čištění velkých ploch.
  3. Lehká hliníková sací trubice snižuje díky popruhům únavu během čištění.
  4. Výkonné tlakové čerpadlo o síle 35 barů pro použití tlakového oplachu čistou vodou.
  5. Stěrka se spárovací lištou a kartáčem pro maximálně efektivní odstranění nečistot.
  6. Nádrž o objemu 45 litrů pro odpadovou vodu a znečištěný roztok.
  7. Nádrž o objemu 45 litrů pro čistou vodu.
  8. Odpadová vypouštěcí hadice pro rychlé vyprázdnění obsahu vakuové nádrže.
Specifikace úklidového stroje KaiVac 1200

Více úklidové techniky naleznete na našem webu na stránce Úklidová technika, mycí a čisticí stroje nebo na Podlahové mycí a čisticí stroje – KaiVac a Tomcat.

Share This